Christer Majbäcks rapport från SWE premiären i Gällivare 17 – 19 november

Grymt fina tävlingar och mycket rättvisa förhållande med riktig snö och perfekt peppade spår. Jag vill lyfta på hatten för Gällivare Skidallians. Vissa små justeringar för åkares förberedelser borde rättas till med testspår, men detta är fler och stötte arrangemang som borde tänka på.

 

Fredag började med 15 cm nysnö, och snöfallet gjorde att vi var ej klara förrän 08.45. 18 produkter testades och ett receptet LF grafit i botten som alltid, med HF BLÅ som vann för e HF universal, toppningen 55/99 fluiden in korkat och urborstat och sedan ett nytt topplager på, som sedan borstades lite lättare. Personligen tycker jag att det var skoj att 55/99 var den som vann i testerna, oftast en produkt som är lite bortglömd, men denna gång en riktig vinnare. Tvåa på testen var N3 fluiden.

 

Lördagen startade med lite snö dock ej så mycket men testen drog igång 05.00 med 12 produkter och efter ca 2 timmars intensivt arbete visade det sig att  Botten som alltid LF grafit. Sedan på paraffin så var det dött lopp mellan  HF Blå och HF Universal, sedan blev det pulver 110 sedan toppat med N21 Kloss, riktigt grymma blev det och stack ut rejält. Fäste blev det ett snällt före med XC Blå i botten sedan tunna lager av HF Lila 2-15. De fästprodukter som testades var XC Blå, HF Violett samt en ny test version av HF Violett. Det visade sig att arbetet i testlabbet var väl utfört och vann gjorde denna nya testprodukt HF Violett WC, Denna var brutalt distrikt i fästet och jag är grymt nöjd med resultatet. Detta visade sig sedan på em. när många undrade vad jag fått fram. Men  nu är jag nöjd.

 

Söndagen byggde mycket på lördagens tester då vädret var likvärdigt. Liksom temp endast 1 gard varare. Vi hade 7 produkter vid  06.00 och vid halv åtta var det klart och det blev nästan samma som lördag  på fäste, dock på glidet samma botten och HF Universal toppat med C 105 kloss, in korkat (det var ju sprintlopp).

 

Totalt är jag med Teamet på plats mycket nöjd och det har gett mig många svar, liksom många duktiga klubbledare också gav fina feedback  Dialogen med dem. Resultat som jag noterar är Pål Jonsson i juniorklassen liksom Frida Karlsson som verkar vara mogen för seniorklassen nu resultatmässigt. Någon skojade om att det var svensk/ryska mästerskapen, men vilken klass på starfältet, 15 nationer total och dessutom få se den Ryska nationens teknik i klassiskt liksom den kapacitet som hela laget verkar ha. Riktigt kul att se.

 

 

Nu hem och packa och sedan bär det iväg till Ruka och WC premiär på fredag.

MVH/ Christer

 

Sköna besked i Orsa

Lager 157 har haft race i Orsa. Dels ett sprintrace och en något längre tävling. Kanonfina förhållande med ett underbart väder.

Helgens Hjältar är Britta bland damerna som verkligen visade att formen nu verkar vara på väg. Stort Grattis Britta.

Bland killarna så visar Anton Karlsson att han just idag är ”björnstark” och kommer bli att räkna med i vinter. Med placeringar idag som 1,2,3 och 4 så är även de andra klart med. Verkligen kul.

I samtal med Marcus Laggar sa han kort och gott: ”Fick MVG av alla och då skall man vara nöjd”. Då är vi på SKIGO det också.

LF Graphite och HF LDQ 157 med Klassiskt pulver C 105. Det var receptet.

 

 

Vasaloppsveckan 2018

Det är full huggning och alla sliter i oss. De som haft kontakt med oss och som åkt ”Öppet spår” idag har vi gett en bra preparering. Det är fint väder nu, men det mulnar på och ikväll kommer det snö som enligt väderprognosen ska avta först mitt på dagen i morgon. Snön ställer till det lite med vilken valla man ska ha. Det är inte svårvallat, men det kan vara lite ”lurigt”.

 

Spåren blir också lite söndertrasade efter 10.000 åkare. I morgon kommer resterande åkare som ska ut på ”Öppet spår”, så våra kollegor i Mora håller på och testar för fullt, för att vi ska kunna lämna bra information så tidigt som möjligt.

 

Angående vallningen så gäller bara att göra rätt när ni vet hur. Om ni håller koll på Facebook-sidan och webben, så lägger vi ut vallatipsen så fort vi bara kan. Ni som är på plats kan också komma in och kolla med oss i butikerna både i Mora och Sälen. Eller så väljer ni att vi vallar era skidor!

 

För er som är osäkra på hur man genomför olika moment då man vallar kan i lugn och ro gå in på vår YouTube kanal och bli instruerade av vår expert Christer Majbäck. Klicka vidare till YouTube.