Om Skigo

När Christer Majbäck köpte Skigo 1996 var ambitionen att förse människor – oavsett målsättning – med högkvalitativa, innovativa och lättanvända produkter till ett konkurrenskraftigt pris. Den ambitionen jobbar Skigo fortfarande efter och idag finns vi representerade i 17 länder utöver Sverige.

 

All produktion och alla tester av vallablandningarna sker i vår fabrik i Kiruna – Sveriges enda vallafabrik. Skigo kan erbjuda en unik produkt där många års erfarenhet och noggranna prioriteringar talar sitt tydliga språk. Under OS i Sotji 2014 togs 70–75 procent av medaljerna på valla från Skigo.

 

Nyckeln till framgång är all tid som läggs ner på att testa produkterna och att hela tiden fortsätta att utveckla vallorna. Under sin karriär testade Christer alltid vallningen på samtliga skidor för att hitta exakt rätt smörja under laggarna för att få bästa tänkbara fäste och glid. Han vet hur skidorna ska kännas mot snön. Idag är han lika engagerad och systematisk som han var under skidkarriären. Utbudet av valla har vidareutvecklats genom att blanda och testa. Gång på gång. År efter år.

 

– Om det är tio råvaror i en valla så provar jag att byta ut en i sänder och jämföra hur det känns mot snön i olika temperaturer. Jag jämför slitstyrka, glid och grepp. Jag ger mig inte förrän jag har en valla som är bättre än konkurrenternas.