SKIGO officiell Produktkatalog 2020-1

 

Länk till Produktkatalog (.pdf) >>

 

 

 

 

 

Dessa produkter hittar du hos våra Pro Center Partners.

Flouid

N3 (nytt)

N3 Fluid, en optimal toppningsprodukt i temp. mellan -8 till +10 grader.

 

CM 10 Micro Fluid

Vår ordinarie CM 10 Fluid, optimalt resultat inom -5 till +10 grader, men bäst på konstsnö. Detta är den produkt som används i särklass mest inom Världscupen.

 

 

Hållbarheten avgörs av hur hårt man korkar in produkten, och med en riktig urborstning så håller det ett helt Vasalopp om det skulle krävas.

 

 

 

 

 

 


Pulver

C111 Pulver

När det börjar bli så kallt eller torrt att inte C110 pulvret räcker till, då är det dags för C111 pulver. Optimalt före är -12 till-20 grader. Vintriga förhållanden, lite kärva fören, men också väldigt effektiv på konstsnö. Men inte om det är varmare än -8 -9 grader.

 

OR Pulver

Optimalt pulver för gammal finkornig snö -2 till -8 grader. En duktig konkurrent till vårt eget C105, men inte så brett, och när man hittar rätt är det grymt!

 

IR Pulver

Ett smalt pulver som ”peakar” vid två olika fören. -2 till +1 grad, finkornig nysnö och glatta spår. Det andra föret är plus 5 grader och varmare. Denna produkt är brutal när man träffar rätt.

Från -7 grader och varmare. Klarar alla snötyper, isigt, konstsnö och gammal finkornig nysnö. Även denna en supersuccé i Lahti. En grym produkt i sina speciella områden.

 

N21 Pulver

Ett brett ”universalpulver” som kan klara de flesta snötyper, även konstsnö.  Ett pulver som tagit en stor del av pulvermarknaden som verkligen ger skidorna en optimal fart. Speciellt i temp. -7 till +5 grader.

 

C 1710  (nytt)

Det funkar bäst i temp runt – 4 till – 20 grader, speciellt i kärva fören med lite nysnö i.

 

Se metod för läggning av pulver och borstning i YouTube-filmerna.


Flour Kloss (FK)

N21 FK

Klarar de flesta snötyper, dock inte för isigt. Temperatur från -10 grader och varmare. Prova gärna denna mot övriga Fluorkloss favoriter. Kräver hård urborstning. Se YouTube filmer.

 

OR FK

Bästa tempområde -3 till -8, gammal natursnö. Bäst i det temperaturområde de flesta åker skidor i. Krävs hård urborstning.

 

IR FK

Inte en så bred produkt men när man hittar rätt här så är den outstanding. Bästa tempområde är -2 till +1 grader, finkornig eller nysnö.

 


Parafin

HF Premix

En blandning av HF Orange och HF grön. Bra underlagsparaffin som lämpar sig bäst när temperaturen
ändras under loppets gång. Optimalt tempområde är +1 till -12 grader

 

LF WC Special Paraffin

Teamens favorit för träning, nollningar och som transportparaffin. En bred fin produkt man kan
använda oavsett om det blir varmt eller kallt vid nästa tillfälle. Dessutom lätt att jobba med.

 

WC Test -2 till -15

En sanslöst bra produkt med brett register. Du märker inte du har fästvalla på skidan när du ör den framåt i klassisk åkning.

Denna produkt för dig och din skidåkning till en helt ny nivå. Dessutom slitstark som tusan!

 

LF Grafit

Vid samtliga vallningar med Skigo´s produkter är det viktigt att börja med LF Grafit. Molekylen i Grafiten och fluoren i grafiten, gör att fluorprodukterna som du lägger på topp får en starkare bindning. Du bibehåller glid under längre tid, och i tester har det visat sig vara snabbare även från start.

 

HF LDQ 157 200 gr/45 gr.

Ett paraffin som verkligen är ett allroundparaffin. Funkar bäst i temp om minus 8 till plus 8-9 grader, gammal snö speciellt.. En favoritprodukt för många i Visma Ski Calssic och Landslag. Ett paraffin i den framtida glidvalla teknologin. Innehåller ej några färgämnen. Nu även i 45 gr.

 

 

 

”BASE Extra Strong”

Svenska landslagets favorit under många år. Har en slitstyrka som är helt enorm, både för Burkvalla och Klister. Viktigt med ruggning och rätt mängd på skidan.

 

Finnish Version.

När tjuvsläppen vill ta överhand och man vill ha det där lilla extra, utan att det tar på framförandet, så är det denna produkt som gäller. Temperaturområde är -2 grader till +4. Gärna glatta spår.

 

LF Grafit

Vid samtliga vallningar med Skigo´s produkter är det viktigt att börja med LF Grafit. Molekylen i Grafiten och fluoren i grafiten, gör att fluorprodukterna som du lägger på topp får en starkare bindning. Du bibehåller glid under längre tid, och i tester har det visat sig vara snabbare även från start.

 

 

 

 

HL 19 Paraffin 200 gr

Ett nytt paraffin som är lite smalare än LDQ men dessutom grym i konstsnö också.