CM 10 Micro Minus Konstsnö

Vår ordinarie CM10 Fluid är den produkt som används i särklass mest inom Världscupen. Nu har Christer gjort en nyversion, optimalt resultat inom -5 till +10 grader, men bäst på konstsnö. Hållbarheten avgörs av hur hårt man korkar in produkten, och med en riktig urborstning så håller det ett helt Vasalopp om det skulle krävas.

 

 

 

 

 

 

 

 

HF Premix

En blandning av HF Orange och HF grön. Bra underlagsparaffin som lämpar sig bäst när temperaturen
ändras under loppets gång. Optimalt tempområde är +1 till -12 grader

 

 

C111 Pulver

När det börjar bli så kallt eller torrt att inte C110 pulvret räcker till, då är det dags för C111 pulver. Optimalt före är -12 till-20 grader. Vintriga förhållanden, lite kärva fören, men också väldigt effektiv på konstsnö. Men inte om det är varmare än -8-9 grader.

 

 

 

LF Special Paraffin

Teamens favorit för träning, nollningar och som transportparaffin. En bred fin produkt man kan
använda oavsett om det blir varmt eller kallt vid nästa tillfälle. Dessutom lätt att jobba med.

 

HF Violett burk

En ny uppgraderad variant av nu klassiska HF Violett -2 till -15. I vissa fören går denna lite ”lenare” och kan kännas tryggare. Använder man Skigo´s fästvalla och lägger en riktig bädd med tunna lager, så kommer detta fungera utan att det går tungt. ”Världens bästa fästvalla”, enligt Christer.

 

N21 FK

Klarar de flesta snötyper, dock inte för isigt. Temperatur från -10 grader och varmare. Prova gärna denna mot övriga Fluorkloss favoriter. Kräver hård urborstning. Se YouTube filmer.

 

OR FK

Bästa tempområde -3 till -8, gammal natursnö. Bäst i det temperaturområde de flesta åker skidor i. Krävs hård urborstning.

 

IR FK

Inte en så bred produkt men när man hittar rätt här så är den outstanding. Bästa tempområde är -2 till +1 grader, finkornig eller nysnö.

 

N21 Pulver

Ett brett ”universalpulver” som kan vinna tester från -6 grader och varmare. Klarar de flesta snötyper, även konstsnö. Denna produkt var en succé i Lahtis vintern som gick. Se metod för läggning av pulver och borstning i YouTube-filmerna.

 

OR Pulver

Optimalt pulver för gammal finkornig snö -2 till -8 grader. En duktig konkurrent till vårt eget C105, men inte så brett, och när man hittar rätt är det grymt!

 

IR Pulver

Ett smalt pulver som ”peakar” vid två olika fören. -2 till +1 grad, finkornig nysnö och glatta spår. Det andra föret är plus 5 grader och varmare. Denna produkt är brutal när man träffar rätt.

Från -7 grader och varmare. Klarar alla snötyper, isigt, konstsnö och gammal finkornig nysnö. Även denna en supersuccé i Lahti. En grym produkt i sina speciella områden.

 

”Extra Strong”

Svenska landslagets favorit under många år. Har en slitstyrka som är helt enorm, både för Burkvalla och Klister. Viktigt med ruggning och rätt mängd på skidan.

 

Finnish Version.

När tjuvsläppen vill ta överhand och man vill ha det där lilla extra, utan att det tar på framförandet, så är det denna produkt som gäller. Temperaturområde är -2 grader till +4. Gärna glatta spår.

 

Övrigt och LF Grafit

Vid samtliga vallningar med Skigo´s produkter är det viktigt att börja med LF Grafit. Molekylen i Grafiten och fluoren i grafiten, gör att fluorprodukterna som du lägger på topp får en starkare bindning. Du bibehåller glid under längre tid, och i tester har det visat sig vara snabbare även från start.